Főoldal
Ételeink
Letöltések
Aktuális

21. század, Veresegyház

Egy házaspár interaktív kiséttermet nyitott. Kezdetben szokatlan a vendégeknek, hogy nincs mindig tárva az ajtaja, hogy elektronikusan és telefonon kommunikálunk. Aztán egyre bővül az e-mail címlista, egyre többen jelentkeznek maguktól.

Hogy működik-e ez a vendéglátási forma, arról még korai ítéletet alkotnunk. De az eddigi tapasztalatok lelkesítők:

-vannak, akik valamivel többet hajlandók áldozni a nem szokványos, izgalmas ételekért,

-tetszik a vendégeknek, hogy dönthetnek: helyben vagy elvitelre,

Téli ételeink

2011 telén saját készítésű kocsonyával (minden adagban sovány sertéshús, füstölt hús, köröm darab, zöldségek), diétás töltött káposztával (rizs és zsírmentes, a székely káposzta és a töltött káposzta ötvözése, minden adagban savanyú káposzta levélbe töltött töltelék, sovány húskockák és aprókáposzta) és sólettel várjuk kedves vendégeinket kiséttermünkben ebédre, vagy elvitelre.
A Praxis pressoban megismert saját készítésű péksüteményeink, kenyereink, marinált és pácolt finomságaink továbbra is rendelhetők elvitelre, illetve kiséttermünkben elfogyaszthatók. Nagyobb mennyiség esetén a rendelést házhoz szállítjuk.
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7.00-9.00 (előző napi rendelések átvétele), 11.00-14.00 és 16.00-18.00 óráig. Megrendelt ételeket és péksüteményeket a nyitvatartási időn kívül is átadunk.

Törzsvendég program

2011. január végén törzsvendégeinket ingyenes kóstolásra invitáljuk. 2011-es téli-tavaszi kollekciónkat mutatjuk be: saját kenyereink, péksüteményeink, grillszendvicseink, salátáink, marinált és pácolt finomságaink.

Olasz tanulmányutak

A nyáron kétszer adatott meg, hogy családunk egy-egy hetet az olasz konyha tanulmányozásával tölthessen. Eraclea Mareban, a kis halboltban mindennapos vendégek voltunk. Ugyanígy az Azienda Agricolában, a főút mellett, ahol saját terményeiket és késztermékeiket árusítják. Az apartmanunk aztán a déli csendes pihenő idejére éttermi konyhává alakult. Kuktáink és törzsvendégeink egyben a saját gyermekeink voltak. A hazahozott ötletekből született ételeket hétről hétre kínáljuk.

Saját készítményeink

A nyár végén befőzési láz vett rajtunk erőt. A Mediterrán Magyarország szlogen ugyanis többek között azt is takarja, hogy amit csak lehet, magunk állítunk elő. Betérő vendégeink már kóstolhatják az eredményt, a teljesség igénye nélkül: genovai pesto, paprikalekvár, padlizsánkrém, padlizsános aivar, marinált paprika, sült cseresznyepaprika, ecetes gomba, savanyúságok, mézes szilva, ecetes ringló, pácolt feta sajt. Hozzájuk változatos, saját sütésű péksüteményeinket kínáljuk.