Főoldal
Ételeink
Letöltések
Rólunk

Kedves jelenlegi és jövőbeni Vendégünk!

Nem (csak) a divat diktálja elfogultságunkat a mediterrán konyha iránt. Háromgyermekes családunkban az életérzés, a családcentrikusság, az étel generációkat összetartó ereje adják a motiváló erőt. No meg a tény, hogy "Signora" Kubik Timi az Édesanyjától tanult mesterfogásokat Olaszhonban egészítette ki gyakorlati tudással. "Signore" Wekerle pedig csak déli temperamentummal hajlandó zöldségeket mosni, alapanyagot aprítani és a vendégeket kiszolgálni.

Gyógyszervegyész, jogász, könyvelő, állatorvos diplomáikat összeadva a házaspár miért döntött a kisétterem megnyitása mellett? Mert az ételkészítés nem végzettségfüggő, hanem arra affinitást érző emberek találkozásának gyümölcse. Mi szerencsések vagyunk, találkoztunk, és hobbink a főzés.

Adott volt továbbá a hely, a dédnagyapai örökségként ránk szállt hagyomány. A 20-as években panziót, cukrászdát és éttermet üzemeltető Wekerle János nyomdokain, saját birtokunk tó felé néző határában alakítottuk ki kiséttermünket.

Interaktív étterem, igények, idények szerint

A kedves érdeklődő szakítson a "beülök, választok, eszem, távozom" klisével. Hozzánk nem az utcáról tér be. Hetente hirdetjük meg ételkínálatunkat honlapunkon és küldjük el klubtagjaink e-mail címére. Vendégeink e-mailben vagy telefonon jelentkeznek be hozzánk.

Nem egyszerre kínálunk sokféle ételt, hanem hétről hétre mást, idények, igények szerint. Arra azért ügyelünk, hogy mindig legyen tengeri, hal, sertés és baromfiétel a kínálatunkban, amihez gyakran társulnak borjú, vad fogások, de a fürj, a nyúl is szerephez jut. Ami összefűzi ezt a sokféle ételt; egyrészt merítünk az általában könnyedebb, kímélőbb mediterrán konyhából, másrészt az elkészítésükben mindig van a Főszakácsnő részéről egy kis csavar, valami olyan, amitől egyik első hű vendégünk ezt nyilatkozta: "az ízvilágunkba bele lehet szeretni".

Előnyünk a teljes rugalmasság. Nincs nyitva tartás, de zárva tartás sincs. Fixen meghirdetett vacsora időpontjaink (általában péntek és/vagy szombat) mellett társaságoknak más időpontokban is nyitva tartunk, zártkörűen.

Házi alapanyag-készítés

Ellenállhatatlan kényszert érzünk a házi ételkészítésre. Ennek több oka van, köztük a választható alapanyagforrás, az adalékmentes, saját felfogásunk szerinti elkészítés, a frissesség, stb..

A teljesség igénye nélkül magunk készítjük az alábbiakat: zsemlék, tészták (pizza, focaccia, taco, piadina, panini.), kenyerek, aszalt paradicsom, marinált halak, zöldségek, paprika, cukkini, sült zöldségek, lekvárok, ketchup, paradicsomszósz, chili paprikakrém, pesto-k, desszertek.

Kertünkben és az ablakokban termesztjük a zöldfűszereket, a bazsalikomot, a chilipaprikát.

Diétás szemlélet

Ételeink eleve diétás alapon készülnek. Elsősorban olívaolajjal főzünk, az állatoknak nemesebb, diétásabb részeit használjuk fel, régió-szerte a legszélesebb tengeri és halételkínálattal rendelkezünk, köreteink között előnyben részesítjük a friss salátát, barnarizst, párolt zöldséget.

Ezeken túl külön gondolunk speciális diétát követő vendégeinkre. Ételeinket teljes kiőrlésű, magvas zsemlékkel, magvas tönkölybúza kenyérrel, magos rozskenyérrel, magos-rozsos zsemlével is kísérjük. Candida diétásoknak élesztőmentes tönkölykenyér, csapati, kukoricalisztes taco, házi szárított kenyér jár. Tejmentes diétásoknak tönkölybúza kenyeret, olasz cipót, magvas zsemléket sütünk.

Diétás péksüteményeinket rendelésre is szívesen megsütjük, akár folyamatos igény teljesítésére.

Hétvégi ételsorok

Olasz hagyomány a "stuzzichini, antipasti, primi piatti secondi piatti, dolci" ételsor, de valljuk be, Magyarországon is csak az utóbbi időben egyszerűsödött le a legalább háromfogásos étkezés egytálételre. Mi nem egyszerűsítünk, inkább visszabonyolítunk: hétvégén ötfogásos ételsorokat kínálunk, a fent leírtak fordításában: "étvágygerjesztők, előétel, első fogás, második fogás, édesség". A bőség nem egyenlő az egészségtelen, mértéktelen ételfogyasztással.

Azért is választottuk a vendéglátásnak ezt a módját, mert így minden vendéget úgy kezelhetünk, mintha az otthonunkba hívtuk volna meg. Bejelentkezett, ezért a megfelelő méretű asztallal és a kívánt ételekkel várhatjuk, figyelmünket egy-egy este erejéig kevés emberre koncentrálhatjuk. Célunk a gasztronómiai élmény, amihez a nagy kedvvel, szeretettel elkészített ételek adják az alapot, amit a mediterrán hangulatú, mégis szerény környezet, a zene, a kiszolgálás tesz teljessé.

Ha felkeltettük érdeklődését, már csak kapcsolatba kell lépnie velünk, hogy egyeztethessük első találkozásunkat kiséttermünkben.

Tel.: 06-20-2009930, e-mail: awekerle@awekerle.hu , www.awekerle.hu

Az étteremről

A sokszáz éves veresegyházi Malom-tóra néző kisétterem légkondicionált, füstmentes*. Vendégterünk 24 fő befogadására alkalmas. A bejárattól mindkét irányban 50, illetve 100 méterre tágas parkoló áll rendelkezésre.

(*Hatékony elszívó-szűrő rendszerünk révén dohányos zártkörű összejöveteleket is vállalunk, mivel órák alatt füstmentesítünk.)

Erősen zajszűrő ablakaink és a könnyű átrendezhetőség révén a hely ideális az étkezéssel egybekötött családi vagy céges rendezvények, tárgyalások bonyolítására.

A kis méret sokaknak előny. Családias légkört tudunk teremteni, minden vendégre a tulaj szeme vigyáz, illetve - mivel "utcára" nem dolgozunk - már pár fő esetén zártkörűvé nyilvánítjuk a rendezvényt. A gyerekeket 0 éves kortól szeretettel látjuk, a kicsiknek mini asztalokkal és székekkel, többféle játékkal, hogy a szülőknek is legyen idejük bekapni pár falatot.

Szállás, programok

Nem feltétlenül kell egy vacsora után hazaindulnia. Ha igényli, és legalább egy éjszakát a kisvárosban töltene vendéglőnk meglátogatása után, szívesen ajánlunk olyan szállást, ahol magunk is megszállnánk, és olyan rövid programokat, amiket magunk is élvezünk.

Kiséttermünk a hétköznapokon a házhoz szállításra koncentrál. Idény és igények szerint gyakran frissülő választékunkkal igyekszünk változatossá tenni hétköznapi ebéded és vacsorád.

Munkahelyre, otthonra minden hétköznap 12 és 18 óra között egy órán belül szállítunk.
Megtisztelsz, ha küldesz egy e-mailt (awekerle@awekerle.hu), és ezzel fel tudunk venni "a klubba", azoknak körébe, akik rendszeresen értesülnek étlapunk frissüléséről és egyéb ötleteinkről.

Vegyél részt ebben az interaktív játékban, véleményeddel, rendeléseiddel alakítsd magad is hétköznapi ebédjeidet.
Társaságoknak kiséttermünk bármikor nyitva áll szolid, zártkörű rendezvény tartására. Bővebben ld. Társaságoknak